+386 (0)5 330 20 20 info@sz-ng.si

Nahajate se tukaj

Športna5ka

 

Naša igriva 5ka

Projekt predstavlja petdnevno strokovno vodeno preživljanje šolskih počitnic za otroke, obarvano z raznovrstnimi aktivnostmi pri katerih bosta, prepletena s poučnimi in zabavnimi vsebinami, glavno vlogo seveda igrala šport in gibanje. To bodo cenovno dostopni tedenski progami bogati s športnimi delavnicami, kjer bomo ob spoznavanju in samem aktivnem sodelovanju v najrazličnejših disciplinah, spodbujali gibanje kot kakovosten in zdrav način življenja, ki temelji tudi na uravnoteženi zdravi prehrani ter seveda pravilni po športni regeneraciji in spoštovanju kot glavnem vodilu obnašanja v vlogi športnika.

 

Aktualni termin jesenskih počitnic: 30.10., 31.10., 2.11., 3.11.

Rečeno storjeno, 5ka se vrača, tokrat bo dišalo po jeseni in noči čarovnic.

Po uspešni poletni otvoritvi, smo tudi za krompirjeve počitnice pripravili pester športni in kulturni program namenjen otrokom od 6.- 12. leta starosti, neodvisno od predznanja o posameznih športnih panogah.

Celodnevna 5ka (od 7:00 do 16:00) bo potekala 3 dni, ponedeljek 30.10., četrtek 2.11. ter petek 3.11.. V torek 31.10 pa skupaj z Dženny Improteam na Mostovni pripravljam vsakoletno brezplačno otroško predstavo, ki bo ob 10:00 zjutraj in se jo skupaj z otroci lahko udeležite tudi starši. Za tiste, ki bi jim to bolj ustrezalo, naj povemo, da bo tudi ta dan od 7. ure naprej varstvo možno (zbirna točka pred Partizanom in malica iz nahrbtnika), zaključek dneva pa je predviden okoli 12. ure.

Cena 27€ vključuje štiridnevne aktivne počitnice strokovno vodenih športnih delavnic s trenerji in animatorji, vse vstopnine ter dva obroka (sadna malica, kosilo).

Prijavnica ter primer položnice se nahajata na dnu strani.

Prosimo, da izpolnite tudi POOBLASTILO ZA PREVZEM OTROKA in ga priložite prijavnici ter potrdilu o plačilu.

 

Dnevna Časovnica

7:00 – 8:00

Prihod otrok v varstvo, prosta igra

8:00 – 8:30

Spoznavanje z dnevnimi aktivnostmi, zanimivostmi, športi, pravili

8:30 – 9:00

Sadna malica

9:00 – 12:00

Dopoldanska aktivnost (predstavitev klubov in športov)

12:00 – 13:00

Kosilo, počitek

13:00 – 13:30

Delavnice, informator

13:30 – 15:30

Popoldanska aktivnost (predstavitev klubov in športov, bazen, nori borov gozdiček)

15:30 – 16:30

Odhod, prosta igra

 

 

Jutranji zbor ter točka kjer lahko pustite otroka bo vhod v telovadnico Partizan (zelenica z zunanjim fitnesom).

 

 

Predstavitev goriških športnih klubov

Združitev moči z lokalnimi društvi, bo poletno varstvo obogatil z nadvse zanimivimi delavnicami. Pomemben del programa tedenskih terminov bodo namreč seznanitve s kar več kot dvajsetimi različnimi športnimi disciplinami. Skupaj bomo plesali, plavali, kegljali, jahali, šahirali in to je le nekaj za pokušino. Pri širokem in raznolikem spektru, ki ponuja tudi spoznavanje nekaterih mogoče malo manj znanih športnih dejavnosti, tako nikakor ne bo dolgčas.

 

Nori Borov gozdiček

To bodo zabavne in pisane dogodivščine v parku, ki so jih izoblikovali animatorji 5ke. Urice si bomo krajšali z biatlonom, priredili si bomo lasten bootcamp, otroško kreativnost in igrivost bomo spodbujali skozi prosto igro, uporabo igral in rekvizitov, to bo tudi čas za rolanje, manjkale pa seveda ne bodo razne igre z žogo.

 

Pustolovski pohod

Za en dan se bomo prelevili v pravcate tabornike in odšli pustolovščinam naproti. Pot nas bo vodila skozi za to namenjeni in varno opremljeni kaverni pod Sveto Goro, nadaljevali raziskovanje v naravi s poučno ’delavnico’ preživetja in si kosilo pripravili na pravem taborniškem ognju. Za posebno opremo pri podajanju skozi kaverno (zaščitne čelade, naglavne svetilke) poskrbimo mi.

 

Prehrana

Izpostaviti moramo, da bomo v sodelovanju s Potencial Inštitutom za revitalizacijjo podeželja Lokovec (Moja štacuna), otrokom predstavili in jim omogočili sezonsko in lokalno pridelane dnevne sadne malice. Poučili in raziskali pa bomo tudi nekatere zanimive nekoliko manj znane sadeže. Za kosilo pa si bomo trebuščke polnili v restavraciji Presta.

Ker si pa seveda po vseh teh športnih aktivnostih lahko privoščimo tudi kaj sladkega, bo med poletjem ob zaključku tedna ajdovski proizvajalec sladoledov Leone, za otroke pripravil sladoledno presenečenje.

 

Osnovna oprema

POMEMBNO: otroci bodo za učinkovito in varno izvajanje aktivnosti, morali s sabo imeti določeno osnovno opremo, kot so športna oblačila in obutev (zaželjeno tudi rezervno oblačilo in pokrivala za vsak slučaj), plastenko za vodo, kopalno opremo (kopalke, brisače), kreme za zaščito pred soncem, sredstva proti pikom, rolarji (aktivnost je po želji) in pohodniške čevlje ter majico z dolgimi rokavi (Pustolovski pohod - kaverna). Pred obiskom bazena, Soče, rolanju ali odhoda v naravo, kjer mora otrok s sabo imeti že prej omenjeno kopalno opremo ter svoje rolarje, repelente proti ugrizom ali dolgo majico in posebne čevlje, boste bili pravočasno obveščeni.

Jesenska 5ka bo za del taborniškega pohoda, kjer se bomo odpavili skozi hladnejšo kaverno, dodatno rabila toplejša pokrivala in bundo.

 

Se vidimo

Pridružite se nam pri Športni5ki, ki bo postala goriška stalnica pri aktivnem preživljanju poletnih, jesenskih, zimskih ter spomladanskih šolskih počitnic. To bo bogato pisan program gibanja, kreativnosti in zabave ob obisku in spoznavanju različnih športnih objektov, letnega kopališča ter ob reki Soči.
Naša igriva petka je torej 5 dni, 5 novih disciplin in 5 kot ’’Odlično’’.

 

Info

Marko Klanjšček

Telefon: 070 633 424

Email: sportna5ka@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/sportna5ka/

koledar dogodkov

P T S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
 
18
 
19
 
 
21
 
22
 
23
 
24
 
 
26
 
27
 
28
 
 
30
 
 
 
 
 
 

Anketa

Kako ste zadovoljni z urejenostjo Mestnega kopališča v Novi Gorici

Fotografije tedna