Napovednik dogodkov

+386 (0)5 330 20 20 info@sz-ng.si

Nahajate se tukaj

Športna5ka

 

Naša igriva 5ka

Projekt predstavlja petdnevno strokovno vodeno preživljanje šolskih počitnic za otroke, obarvano z raznovrstnimi aktivnostmi pri katerih bosta, prepletena s poučnimi in zabavnimi vsebinami, glavno vlogo seveda igrala šport in gibanje. To bodo cenovno dostopni tedenski progami bogati s športnimi delavnicami, kjer bomo ob spoznavanju in samem aktivnem sodelovanju v najrazličnejših disciplinah, spodbujali gibanje kot kakovosten in zdrav način življenja, ki temelji tudi na uravnoteženi zdravi prehrani ter seveda pravilni po športni regeneraciji in spoštovanju kot glavnem vodilu obnašanja v vlogi športnika.

 

Aktualni termin zimskih počitnic: 19. 2. - 23. 2. 2018

TERMIN POLNO ZASEDEN!!!

Kot se za februar spodobi, bo 5ka snežno aktivna. Na smučišču Lokve, bo pester športni program vključeval smučanje, sankanje, pustolovski pohod ob vznožju Golakov ter različne animacije, skratka, na belih strminah nikoli ni dolgčas. Namenjeno otrokom od 6. - 12. leta starosti, neodvisno od predznanja o posameznih športnih panogah.

Program bo potekal od 7:00 do 16:00 z zbirno točko v telovadnici Partizan, prav tam pa se bo popoldne tudi zaključilo.

Otroci, ki ne smučajo, pa bi vseeno želeli obuti ’pancerje’, bodo za začetek lahko poskusili preproste vaje in igrice, tiste, ki jim to ne bo po godu, pa čakajo navihane ure sankanja (za sanke poskrbljeno) ter zabavnih animacij na snegu. Za otroke željne dodatnih znanj iz smučanja oz. tiste, ki bi se radi le tega naučili pa organiziramo tudi 10 urni smučarski tečaj.

Na voljo bo seveda tudi izposoja opreme (čelade, palice, smučarski čevlji, smuči), vendar je zaradi omejenih količin, zaželjeno, da za vse smučarske pripomočke poskrbite že sami vnaprej.

Dnevna kosila imamo organizirana na Lokvah, ostalo (malica, prigrizki, dodatna pijača) pa iz nahrbtnika.

Cena 70€ vključuje petdnevne aktivne počitnice strokovno vodenih športnih delavnic z animatorji, vse vstopnine, izposojevalnine, prevoze in kosila. Dodatno pa za ceno 60€ v sklopu 5ke organiziramo tudi 10 urni smučarski tečaj s trenerji smučanja.

VALENTINOVA ŠPORTNA5KA

Ker bodo 14.2. 2018 šole zaprte, organiziramo športni dan na Lokvah, potrebna vsa smučarska oprema, malica iz nahrbtnika.

Cena 20€ vključuje animacijo, vse vstopnine, izposojevalnine, prevoze in kosila.

Prijavnica ter primer položnice se nahajata na dnu strani.

Prosimo, da izpolnite tudi POOBLASTILO ZA PREVZEM OTROKA in ga priložite prijavnici ter potrdilu o plačilu.

 

Dnevna Časovnica

7:00 – 8:00

Prihod otrok v varstvo, prosta igra

8:00 – 8:30

Spoznavanje z dnevnimi aktivnostmi, zanimivostmi, športi, pravili

8:30 – 9:00

Sadna malica

9:00 – 12:00

Dopoldanska aktivnost (predstavitev klubov in športov)

12:00 – 13:00

Kosilo, počitek

13:00 – 13:30

Delavnice, informator

13:30 – 15:30

Popoldanska aktivnost (predstavitev klubov in športov, bazen, nori borov gozdiček)

15:30 – 16:30

Odhod, prosta igra

 

 

Jutranji zbor ter točka kjer lahko pustite otroka bo vhod v telovadnico Partizan (zelenica z zunanjim fitnesom).

 

 

Predstavitev goriških športnih klubov

Združitev moči z lokalnimi društvi, bo poletno varstvo obogatil z nadvse zanimivimi delavnicami. Pomemben del programa tedenskih terminov bodo namreč seznanitve s kar več kot dvajsetimi različnimi športnimi disciplinami. Skupaj bomo plesali, plavali, kegljali, jahali, šahirali in to je le nekaj za pokušino. Pri širokem in raznolikem spektru, ki ponuja tudi spoznavanje nekaterih mogoče malo manj znanih športnih dejavnosti, tako nikakor ne bo dolgčas.

 

Nori Borov gozdiček

To bodo zabavne in pisane dogodivščine v parku, ki so jih izoblikovali animatorji 5ke. Urice si bomo krajšali z biatlonom, priredili si bomo lasten bootcamp, otroško kreativnost in igrivost bomo spodbujali skozi prosto igro, uporabo igral in rekvizitov, to bo tudi čas za rolanje, manjkale pa seveda ne bodo razne igre z žogo.

 

Pustolovski pohod

Za en dan se bomo prelevili v pravcate tabornike in odšli pustolovščinam naproti. Pot nas bo vodila skozi za to namenjeni in varno opremljeni kaverni pod Sveto Goro, nadaljevali raziskovanje v naravi s poučno ’delavnico’ preživetja in si kosilo pripravili na pravem taborniškem ognju. Za posebno opremo pri podajanju skozi kaverno (zaščitne čelade, naglavne svetilke) poskrbimo mi.

 

Snežne radosti na Lokvah

Med zimskimi šolskimi počitnicami se preselimo na smučišče, ki nam ponuja vrsto aktivnosti na belih pobočjih. Od smučanja in sankanja, pa vse do zabavnih animacij, grajenja snežnih trdnjav in snežakov ter raziskovalnih pohodov pod Golaki.

Na voljo tudi izposoja opreme: čelade, palice, smučarski čevlji, smuči, sanke

 

Prehrana

Izpostaviti moramo, da bomo v sodelovanju s Potencial Inštitutom za revitalizacijjo podeželja Lokovec (Moja štacuna), otrokom predstavili in jim omogočili sezonsko in lokalno pridelane dnevne sadne malice. Poučili in raziskali pa bomo tudi nekatere zanimive nekoliko manj znane sadeže. Za kosilo pa si bomo trebuščke polnili v restavraciji Presta.

Ker si pa seveda po vseh teh športnih aktivnostih lahko privoščimo tudi kaj sladkega, bo med poletjem ob zaključku tedna ajdovski proizvajalec sladoledov Leone, za otroke pripravil sladoledno presenečenje.

 

Osnovna oprema

POMEMBNO: otroci bodo za učinkovito in varno izvajanje aktivnosti, morali s sabo imeti določeno osnovno opremo, kot so športna oblačila in obutev (zaželjeno tudi rezervno oblačilo in pokrivala za vsak slučaj), plastenko za vodo, kopalno opremo (kopalke, brisače), kreme za zaščito pred soncem, sredstva proti pikom, rolarji (aktivnost je po želji) in pohodniške čevlje ter majico z dolgimi rokavi (Pustolovski pohod - kaverna). Pred obiskom bazena, Soče, rolanju ali odhoda v naravo, kjer mora otrok s sabo imeti že prej omenjeno kopalno opremo ter svoje rolarje, repelente proti ugrizom ali dolgo majico in posebne čevlje, boste bili pravočasno obveščeni.

Jesenska 5ka bo za del taborniškega pohoda, kjer se bomo odpravili skozi hladnejšo kaverno, dodatno rabila toplejša pokrivala in bundo.

Pozimi so seveda obvezna vsa smučarska oblačila in oprema.

 

Se vidimo

Pridružite se nam pri Športni5ki, ki bo postala goriška stalnica pri aktivnem preživljanju poletnih, jesenskih, zimskih ter spomladanskih šolskih počitnic. To bo bogato pisan program gibanja, kreativnosti in zabave ob obisku in spoznavanju različnih športnih objektov, letnega kopališča, aktivnosti ob reki Soči ali hitrih zavojev na smučišču Lokve.
Naša igriva petka je torej 5 dni, 5 novih disciplin in 5 kot ’’Odlično’’.

 

Info

Marko Klanjšček

Telefon: 070 633 424

Email: sportna5ka@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/sportna5ka/

koledar dogodkov

P T S Č P S N
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
 
 
 
13
 
14
 
 
16
 
 
 
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
 
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 

Anketa

Kako ste zadovoljni z urejenostjo teniških igrišč v športnem parku?

Fotografije tedna