Napovednik dogodkov

+386 (0)5 330 20 20 info@sz-ng.si

Nahajate se tukaj

Otvoritev prenovljenega nogometnega igrišča z umetno travo v Novi Gorici

Datum dogodka:
12.01.2017

V četrtek 12. januarja 2017 je potekala  otvoritev nogometnega igrišča z novo umetno travo v Novi Gorici.

Nova Gorica v  leto 2017 vstopa s prenovljenim igriščem z umetno travo  v Športnem parku. Mesto večkratnih državnih prvakov v nogometu se lahko pohvali z novo monofilamentno umetno travo tipa Fieldturf 360 XL 42-14. Igrišče bo kot prvo v Sloveniji pridobilo certifikat Fifa Quality Pro.

Nova umetna trava je velika športna pridobitev za Novo Gorico. Gre za travo, ki izpolnjuje vse zahteve z letošnjim letom uvedenih normativov Fifa Quality Pro, ki zagotavljajo pravilen odboj žoge, normalno kotaljenje in ustrezno mehkobo podlage. Na igrišču bo dnevno vadilo več kot dvesto mladih nogometašev vseh selekcij domačih društev, ter predvsem v zimskih obdobjih tudi nogometašev okoliških klubov. Igrišče bo tudi prizorišče prvenstvenih tekem vseh mlajših selekcij, vključno z mladinskimi in kadetskimi tekmami v 1. slovenski mladinski ligi in 1. slovenski kadetski ligi.

V novi monofilamentni umetni travi tipa Fieldturf 360 XL 42-14 je kot polnilo uporabljen suh kremenčev pesek in zelen SBR granulat. Dobavitelj, podjetje Fit šport d.o.o iz Ljubljane, je s strani FIFE pooblaščenega laboratorija že pridobilo pozitivne rezultate za opravljena testiranja na igrišču. Igrišče bo tako kot prvo v Sloveniji pridobilo certifikat Fifa Quality Pro.

V sklopu investicije smo na Javnem zavodu za šport Nova Gorica poskrbeli tudi za zamenjavo dotrajanih zaščitnih ograj in lovilnih mrež okrog igrišča, ureditev dostopov na igrišče in nabavo ustreznih orodij za kvalitetno vzdrževanje.

Stroški prenove igrišča so znašali 280.000 €, od tega je 208.000 € prispevala Mestna občina Nova Gorica, 72.000 € pa je prispevala Fundacija za šport.

Igralne površine za nogomet v športnem parku v Novi Gorici 1962 - 2017.