+386 (0)5 330 20 20 info@sz-ng.si

Nahajate se tukaj

Nogometna Infrastruktura

ŠPORTNI PARK NOVA GORICA

Mestni nogometni kompleks obsega glavni stadion, pomožni nogometni igrišči ter igrišče na nedaleč oddaljenih Lokvah.

 

GLAVNI STADION 

Glavno igrišče na stadionu obsega nogometno igrišče  površine 7500m2.
Stadion ima vrhunsko umetno razsvetljavo z možnostjo osvetlitve od 100 do 1100 luxov. Primeren je za treninge in tekme v nogometu. Ima pokrite tribune za 2200 gledalcev, na vzhodni strani je prostora za še 1000 montažnih sedežev.

Nogometno igrišče na glavnem stadionu ima dimenzije 102,5 x 68 m z izjemno kvalitetno igralno površino, ki je bila v celoti obnovljena leta 2000.

Nogometni stadion ima licenco UEFE za mednarodne tekme.

Glavno nogometno igrišče uporablja članska ekipa ND Gorica za treninge 1x tedensko in za vse pomembne tekme.
Izjemoma se na glavnem stadionu odvijajo tudi športno zabavne in druge pomembnejše prireditve.

 

POMOŽNO NOGOMETNO IGRIŠČE Z UMETNO TRAVO V ŠPORTNEM PARKU
Pomožno nogometno igrišče v Športen parku z umetno travo zadnje generacije, je sodoben objekt, ki meri 7.500 m2. Igralna površina je bila leta 2017 predana v uporabo in kot prva v Sloveniji ima certifikat FIFA Quality Pro.
Nova umetna trava je velika športna pridobitev za Novo Gorico. Gre za travo, ki izpolnjuje vse zahteve z letošnjim letom uvedenih normativov Fifa Quality Pro, ki zagotavljajo pravilen odboj žoge, normalno kotaljenje in ustrezno mehkobo podlage. Na igrišču bo dnevno vadilo več kot dvesto mladih nogometašev vseh selekcij domačih društev, ter predvsem v zimskih obdobjih tudi nogometašev okoliških klubov. Igrišče bo tudi prizorišče prvenstvenih tekem vseh mlajših selekcij, vključno z mladinskimi in kadetskimi tekmami v 1. slovenski mladinski ligi in 1. slovenski kadetski ligi. Objekt, ki ima tudi razsvetljavo.

 

POMOŽNO NOGOMETNO IGRIŠČE OB KORNU

Pomožno nogometno igrišče ob Kornu – meri 12.100 m2. Igrišče je bilo leta 1997 postavljeno v zeleno naravno okolje in je namenjeno pretežno vadbi nogometašev. Travnata površina je bila temeljito obnovljena v letu 2006 in je velika pridobitev za izvajanje trenažnega procesa nogometašev in za manj zahtevne tekme.

 

NOGOMETNO IGRIŠČE LOKVE

Na Lokvah, 30 minut vožnje stran se nahaja nogometno igrišče z naravno travo, velikosti 75m x 35m. Igrišče je bilo leta 2018 temeljito urejeno, postavljene so bile tudi zaščitne mreže.

Nogometno igrišče se nahaja v osrčju Trnovskega gozda, kjer se lahko naužijemo svežega zraka in uživamo v neokrnjeni naravi. Ker leži na nadmorski višini 930m, je v poletnem času idealen za priprave nogometnih klubov in društev, predvsem mlajših selekcij. V času priprav omogoča tudi številne dopolnilne aktivnosti kot so tek, kolesarjenje, pohodništvo, orientacijski tek ter uporabo igrišča za multigolf, ki združuje 3 igre – nogo golf, disk golf in park golf.

 

 

 

 

Nogometna Infrastruktura
Bazoviška ulica 4
5000 Nova Gorica
Slovenija
Phone: +386 (0)5 330 20 20

GLAVNO NOGOMETNO IGRIŠČE

UMETNA TRAVA

POMOŽNO IGRIŠČE KOREN