+386 (0)5 330 20 20 info@sz-ng.si

Nahajate se tukaj

Športna5ka

Naša igriva 5ka

Projekt predstavlja 5-dnevno strokovno vodeno preživljanje šolskih počitnic za otroke, obarvano z raznovrstnimi aktivnostmi, pri katerih, prepletena s poučnimi in zabavnimi vsebinami, glavno vlogo seveda igrata šport in gibanje. To so cenovno dostopni tedenski progami, bogati s športnimi delavnicami, kjer ob spoznavanju in samem aktivnem sodelovanju v najrazličnejših disciplinah, spodbujamo gibanje kot kakovosten in zdrav način življenja, ki temelji tudi na uravnoteženi zdravi prehrani ter pravilni regeneraciji in spoštovanju kot glavnem vodilu obnašanja v vlogi športnika.

 

Aktualni termin poletnih počitnic: 27. 6. 2022 - 31. 8. 2022

TERMIN T1: 27.6. - 1.7. JE PROST

TERMIN T2: 4.7. - 8.7. JE PROST

TERMIN T3: 11.7. - 15.7. JE PROST

TERMIN T4: 18.7. - 22.7. JE PROST

TERMIN T5: 25.7. - 29.7. JE PROST

TERMIN T6: 1.8. - 5.8. JE PROST

TERMIN T7: 8.8. - 12.8. JE PROST

TERMIN T8: 15.8. - 19.8. JE PROST

TERMIN T9: 22.8. - 26.8. JE POLNO ZASEDEN

TERMIN T10: 29.8. - 31.8. JE PROST

Športna5ka je namenjena otrokom od 6. - 12. leta starosti, neodvisno od predznanja o posameznih športnih panogah. Zaradi zanimanja tudi letos ponujamo možnost prijav otrok od 13. - 15. leta. Na prijavnici obkljukajte okence "Otrok je starejši od 12 let". Cena programa je enaka ne glede na leta.

 

Program poteka od 7:00 do 16:00, zbirna točka je v telovadnici Partizan, prav tam pa se bo popoldne tudi zaključilo. (Razen v posameznih primerih, kot so dan ob Soči -  Kajak Center Solkan, itd., ko boste o zbirnih in odhodnih mestih sproti obveščeni.)

 

Dnevna kosila in sadne malice imamo organizirane v restavraciji Presta. Za dodatno prehrano in pijačo poskrbite sami. Prosimo, da si za vse ostale informacije, še posebej glede obvezne opreme otroka, ki je vitalna za uspešno in varno izvajanje aktivnosti, preberete spodnje zapise.

Cena 80€ vključuje 5-dnevne aktivne počitnice strokovno vodenih športnih delavnic s trenerji in animatorji, vse vstopnine, izposojevalnine, prevoze, kosila in sadne malice. Termin T10 predstavlja 3 dni, cena je 48€! 15.8.2022 (praznik) bo program potekal normalno! Cene vključujejo DDV.

Minimalno število otrok za uspešno izpeljavo termina je 8.

 

ELEKTRONSKA PRIJAVA SE NAHAJA NA SPODNJEM NASLOVU:

https://form.jotform.com/221254610577352

PO PREJEMU VAŠE PRIJAVE VAM BOMO NA ELEKTRONSKI NASLOV, KI STE GA VPISALI V PRIJAVNICO, POSLALI POTRDITVENO SPOROČILO IN PODATKE ZA NAKAZILO. PROSIMO, DA PRIJAVNINE DO TAKRAT NE NAKAZUJETE!

(Prosimo, da v prijavi izpolnite tudi POOBLASTILO ZA PREVZEM OTROKA!)

 

PODATKI ZA PLAČILO:
Namen: ŠPORTNA5KA IME IN PRIIMEK OTROKA TERMIN (ŠPORTNA5KA IME PRIIMEK T3)
Znesek: 80€
IBAN IN BIC: SI56 0128 4603 0721 480 BSLJSI2X
Referenca: SI12 0007400565761
Ime prejemnika: JAVNI ZAVOD ZA ŠPORT NOVA GORICA, BAZOVIŠKA ULICA 4, 5000 NOVA GORICA

Primer položnice se nahaja na dnu strani.

Prosimo, da upoštevate in otrokom razložite navodila NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom, ki jih najdete na spodnjih povezavah:

NIJZ UKREPI - COVID

PRAV TAKO MORATE IZPOLNITI IZJAVO O ZDRAVJU OTROKA, KI JO NAJDETE V PRIPONKI NA KONCU STRANI, TER JO PRINESTI S SEBOJ PRVI DAN. POTRDILO VELJA SAMO ZA 1 TERMIN!

Dnevna časovnica

7:00 – 8:00

Prihod otrok v varstvo, prosta igra

8:00 – 8:30

Spoznavanje z dnevnimi aktivnostmi, zanimivostmi, športi, pravili

8:30 – 9:00

Sadna malica

9:00 – 12:00

Dopoldanska aktivnost (predstavitev klubov in športov)

12:00 – 13:00

Kosilo, počitek

13:00 – 13:30

Delavnice, informator

13:30 – 15:30

Popoldanska aktivnost (predstavitev klubov in športov, bazen, nori borov gozdiček)

15:30 – 16:00

Odhod, prosta igra

 

 

Jutranja zbirna točka je vhod v telovadnico Partizan (zelenica z zunanjim fitnesom).

 

Predstavitev goriških športnih klubov

Združitev moči z lokalnimi društvi bo poletje obogatilo z nadvse zanimivimi delavnicami. Pomemben del programa tedenskih terminov so namreč seznanitve s kar več kot dvajsetimi različnimi športnimi disciplinami. Skupaj plešemo, plavamo, kegljamo, jahamo, šahiramo in to je le nekaj za pokušino. Pri tako širokem in raznolikem spektru, ki ponuja tudi spoznavanje nekaterih  malo manj znanih športnih dejavnosti, tako nikakor ni dolgčas.

 

Nori Borov gozdiček

Gre za zabavne in pisane dogodivščine v parku, ki so jih izoblikovali animatorji Športne5ke. Urice si krajšamo s slackline-om (hoja po vrvi), priredimo si lasten bootcamp (tekmovanje skozi ovire, vzdržljivost), otroško kreativnost in igrivost spodbujamo skozi prosto igro ter uporabo igral in rekvizitov, kot so žoge, kolebnice, badminton, karte.

 

Pustolovski pohodi

To so skrbno oblikovani izleti v naravo, ki otrokom, poleg gibanja na svežem zraku in spoznavanja lokalnih biserčkov, ki jih Goriška ponuja, prinese tudi urjenje v elementih jamarstva in taborništva ter bistrenje možgančkov in učenje učinkovitega team-skega dela pri lovih na skriti zaklad, ki ga inkorporiramo v pohode skozi kaverno pod Sveto Goro, v bližnji Panovec ali pri izletih do potoka Slatna v Grgarju.

 

Kolesarski izleti

Odpeljemo se pisanim dogodivščinam naproti... Celodneven izlet predstavlja pot iz Solkana, ki nas skozi idilično kolesarsko stezo ob reki Soči, vodi vse do kraja Plave. Krajši podvigi pa nas popeljejo do gozda Panovec ali po kolesarski poti do Šempetra (Športni park - igrala, poligon s hribčki).

 

Poslikava majic Športna5ka

Umetniške žilice ali pač ne, malo barvnega packanja je vedno zabavno. Ustvarjalna aktivnost, kjer otrokom govorno in vizualno predstavimo sitotisk, kot enega izmed načinov tiskanja na tekstil. Kasneje se skozi individualno okrasitev majice, otroci dodatno likovno izrazijo ter tako poleg novih izkustev in spoznanstev, domov odnesejo še en otipljiv spominček.

 

Prehrana

Za dodatno energijo v obliki sadnih malic in kosil, poskrbi lokalna restavracija Presta.

Po vseh teh naštetih aktivnostih pa si nadobudni športniki lahko privoščijo tudi kaj sladkega. Ajdovski proizvajalec sladoledov Leone, naš zvesti prijatelj in sponzor, ki nam ob strani stoji že od samega začetka, vsak teden poskrbi za najboljšo hladno presenečenje.

 

Osnovna oprema

POMEMBNO: otroci za učinkovito in varno izvajanje aktivnosti potrebujejo osnovno opremo, kot so športna oblačila in obutev (zaželjeno tudi rezervno oblačilo in pokrivala za vsak slučaj), plastenko za vodo, kopalno opremo (kopalke, brisače), kreme za zaščito pred soncem, sredstva proti pikom, rolarje (aktivnost je po želji) in pohodniške čevlje ter majico z dolgimi rokavi (Pustolovski pohod - kaverna). Pred obiskom bazena, Soče, pri rolanju ali odhodu v naravo, kjer mora otrok s sabo imeti že prej omenjeno kopalno opremo ter svoje rolarje, repelente proti ugrizom ali dolgo majico in posebne čevlje, boste bili pravočasno obveščeni.

 

Se vidimo

Pridružite se nam pri Športni5ki, ki je postala goriška stalnica pri aktivnem preživljanju poletnih šolskih počitnic. To je bogato pisan program gibanja, kreativnosti in zabave ob obisku in spoznavanju različnih športnih objektov, letnega kopališča, aktivnosti ob reki Soči ali hitrih zavojev na smučišču Ski Bor Črni Vrh.
Naša igriva petka je torej 5 dni, 5 novih disciplin in 5 kot ’’Odlično’’.

 

 

 

 

Info

Marko Klanjšček

Telefon: 070 633 424

E-mail: sportna5ka@sz-ng.si

Facebook: https://www.facebook.com/sportna5ka/